top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side  Tilføj til favoriter  E-mail side 
Emco Controls A/S
Høgevej 6
DK- 3400 Hillerød
Denmark

Phone +45 4576 94 00
Fax +45 4576 94 01
emco@emco.dk

Emco Controls A/S receives the Gazelle award from the leading Danish business newspaper Borsen in recognition of being one of Denmark's fastest growing companies.

 

    

 

 

Kæmpestore flowmålere til Kiruna

EMCO Controls A/S har leveret 15 stk. venturi-flowmålere til LKAB i Kiruna. De største af dem har en nominel diameter på 4,1 m og måler op til 700.000 Nm3/t.
Af John Steenfeldt-Jensen
En leverance på 15 stk. venturi-flowmålere, hvoraf de største er over 4 meter i diameter er i slutningen af 2007 blevet afleveret af EMCO Controls A/S i Hørsholm til det svenske malmfirma LKAB i Kiruna i Nordsverige.
Valgt på anbefaling
- Ordren, der er på et pænt stort millionbeløb, er den største i firmaets historie. Ordren kom i hus på anbefaling af en af vore mangeårige, svenske kunder Metso Power, der blev kontaktet af det konsulentfirma, som LKAB anvender i tilbudsfasen. På den baggrund er vi meget stolte over, at LKAB valgte os til at konstruere og udføre disse, meget store flowmålere, siger adm. direktør Henrik Lisberg, EMCO Controls A/S.
30 millioner tons malm om året
LKAB bryder for tiden cirka 24 millioner tons jernmalm om året i malmminerne i Kiruna, men skal i løbet af de kommende år op på en produktion på cirka 30 millioner tons om året. Derfor er man nu ved at udbygge de anlæg, der efterbehandler malmen, inden den sendes med jernbanen til udskibning i Narvik. I forbindelse med efterbehandlingen anvendes store mængder luft og forskellige gasarter, og det er til denne del af anlægget, de store venturi-flowmålere fra EMCO Controls nu anvendes.
Flowmåling i kæmpeformat
I alt har EMCO Controls leveret 15 stk. flowmålere med diverse indløbsrør og beskyttelseshætter. De største flowmålere har en nominel diameter på 4,1 m, er cirka 17 m lange og vejer hver 9,8 tons. De er beregnet til en luftmængde på 700.000 Nm3/t. Den totale længde på venturi, indløbsrør og beskyttelseshætte er cirka 22 meter. Beskyttelseshætten er forsynet med ledeplader for at undgå turbulens og for at få et jævnt flow før venturirøret.
De mindste flowmålere har en nominel diameter på 0,6 m. Hele konstruktionen er designet og vægtberegnet i 3-D CAD-programmet Autodesk Inventor.
Med skib og blokvogn
De forskellige dele, der er fremstilles i sort stål og syrefast stål, er blevet produceret i Polen. Transporten fra Polen er sket med skib til Luleå og derfra med blokvogn til Kiruna. Dette stillede krav om en maksimal diameter på 4,3 m, hvilket alle dele ikke kunne overholde. Derfor har det været nødvendigt at samle indløbskonus til venturimåleren med langsgående samlinger.
På mindre end ét år
Montagen af flowmålerne skete i oktober-november måned i 2007, og siden er efterbehandlingsanlægget blevet indkørt og sat i drift.
- Fra LKABs side har man udtrykt stor tilfredshed med både den fremstillingsmæssige kvalitet og funktionen af venturimålerne. Montage, indkøring m.v. gik helt uden problemer, og vi er da også en smule stolte over at have gennemført et så stort projekt fra ordreafgivelse til færdig installation på mindre end ét år, slutter Henrik Lisberg.
De store venturimålere udgør en markant del af LKABs store efterbehadlingsanlæg for jernmalm i Kiruna.
Inden afskibningen til Sverige prøvesamledes og godkendtes venturimålerne på produktionsstedet i Polen.

De største flowmålere har en nominel diameter på 4,1 m og er beregnet til en luftmængde på 700.000 Nm3/t. Beskyttelseshætten er forsynet med ledeplader for at undgå turbulens og for at få et jævnt flow før venturirøret.
Copyright © EMCO Controls A/S - All Rights Reserved.

SEO & CMS System.

HTML5 | CSS3