top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side  Tilføj til favoriter  E-mail side 
Emco Controls A/S
Høgevej 6
DK- 3400 Hillerød
Denmark

Phone +45 4576 94 00
Fax +45 4576 94 01
emco@emco.dk

Emco Controls A/S receives the Gazelle award from the leading Danish business newspaper Borsen in recognition of being one of Denmark's fastest growing companies.

 

    

 

 

Venturi-flowmåler af titan skal måle klorgas i Kina

EMCO Controls A/S har for første gang leveret et venturirør af titan, som skal måle på fugtig klorgas i et anlæg til produktion af kemikalier til papir- og celluloseindustrien i Kina.
Af ingeniør John Steenfeldt-Jensen
 
EMCO Controls A/S har for nylig leveret flowudstyr til en kemisk fabrik i Kina, der producerer kemikalier til papir- og celluloseindustrien. Fabrikken ejes af det svenske firma EKA Chemicals AB, der er et selskab i Akzo Nobel koncernen. EKA Chemicals har 40 fabrikker i 18 lande og beskæftiger over 2.700 mennesker.

Skal måle på fugtig klorgas
- Den aktuelle leverance er 2 stk. klassiske venturirør. Venturirørene har 8” 150 lbs flangetilslutninger og er cirka 1 meter lange. Desuden omfatter leverancen 4 stk. måleblender i titan. Det ene venturirør er i syrefast stål for måling af mindre aggressiv gas. Det andet skal måle på fugtig klorgas, der er et meget aggressivt medie. Derfor valgte man at fremstille venturirøret i titan.

Ordren er formidlet af vor svenske forhandler, og kunden er EKA Engineering, der står for bygning og vedligehold af EKA Chemicals' fabrikker, fortæller adm. direktør Henrik Lisberg, EMCO Controls A/S.

Store krav til produktionsprocesserne
- Fremstillingen af venturirøret i det meget hårde titan-materiale har stillet store krav til de produktionsprocesser vi har anvendt. De koniske og cylindriske dele af måleren er fremstillet af 4 mm titanplade, der er udskåret ved hjælp af vandstråleskæring, for ikke at beskadige materialet ved opvarmning, eksempelvis som ved laserskæring. Delene er fremstillet i to halvparter og valset og kantbukket i facon. De er derefter svejst sammen med langsgående svejsesømme.

Svejst af specialister
- Svejsningen er sket under fuldstændig dække af beskyttelsesgas, og der blev fra kunden krævet fuld dokumentation af svejsningen dvs. at svejsningen skal udføres af en certificeret svejser, og at der skal foreligge certificerede procedureprøver. Svejsningen er foretaget af KK Titan Svejs i Åkirkeby på Bornholm, som har specialiseret sig i svejsning af titan til blandt andet offshore industrien i Norge, fortsætter Henrik Lisberg.

Første gang i titan
- Alle svejsningerne er blevet røntgenundersøgt og hele venturirøret er blevet trykprøvet. Svejsningerne indvendig i måleren er efterfølgende blevet slebet under køling. EKA Engineering slutinspicerede målerne på vort værksted i Hørsholm inden afsendelsen til Kina, og udtrykte stor tilfredshed med både produktet og dokumentationen.

- Det er første gang vi leverer et venturirør i titan. Venturirørene er velegnet til forskellige materialevalg, afhængig af kundekrav, og denne leverance er et eksempel på vor alsidighed med hensyn til både materialevalg og forskellige størrelser på målerne, slutter adm. direktør Henrik Lisberg, EMCO Controls A/S.
 
Copyright © EMCO Controls A/S - All Rights Reserved.

SEO & CMS System.

HTML5 | CSS3